Restaurang

En gaffel kort - som en kvarterskrog ska vara

I vår restaurang på en gaffel kort har vi det mysigt året om. På en gaffel kort ska man träffas utan pretentioner oavsett var man varit. Vår miljö är baserat på vårt motto ”Kom som du är, gå som du blitt”. Vi vill att alla våra gäster är öppna för gemytlig diskussion med såväl sina respektive men även vår personal.

Se om något faller dig i smaken på en gaffel korts meny

När sommaren kommer öppnar vi upp vår uteservering, vackert belägen med utsikt över stadens hamn, och även våra öppettider. Håll utkik efter mer information på vår hemsida och sociala medier.

Boka bord i restaurangen?

Klicka Här!

PS. Bokningen är ej defintiv förrän bekräftelse mottagits ifrån En Gaffel Kort

Kökets öppettider

Måndag - Söndag, 12.00 - 14.30 samt 17.00 – 21.00

För våra yngsta gäster

Alla rätter på vår meny kan fås i barnportion till ett reducerat pris. Vi har dessutom:

Pasta med köttfärssås – 85 kr

Pankofriterad rödspättafilé med remoulad – 85 kr

Lunch

Biff på Röda kidneyböner med lökbuljong, sparris & ärtor - 135 kr

Sockersaltad lax med dillstuvad potatis, sparris & fänkål - 135 kr

Gaffeln´s Ceasarsallad med kyckling, bacon, parmesan & sardeller - 135 kr

Fläskschnitzel med rödvinssås, ansjovis, sparris & ärtor - 135 kr

Smörrebröd, Havets tre utvalda
- Branteviksil från Per & prästost
- Sockersalted lax, gurka & dillkräm
- Friterad spätta med remoulad  - 185 kr

Helstekt Maritimspätta med brynt smör, rödbeta, kapris & pepparrot - 270 kr

Kvällsmeny

Förrätter

Semitorkade betor med ruccolakräm, krossat fröknäcke & hyvlad parmesan - 115 kr

Danny´s räkmacka med citronkräm, syrad fänkål, pepparrot & forellrom - 115 kr

Skånsk oxe (råbiff) med körvelkräm, gräslök & 24 månaders prästost - 120 kr

Varmrätter

Puylins-bollar med en varm gazpacho på gula Orelundstomater, grön sparris & picklad gurka - 265 kr

Halstrad röding med en gräddig musselbuljong, fänkål, solroskärnor & basilika-puré - 265 kr

Helstekt Maritimspätta, rödbeta, kapris, färskriven pepparrot samt brynt smör - 270 kr

Sotad grisnacke från Karlfälts gård med pepparrotsemulsion, rökta gulbetor & svartkål - 265 kr

Lammrostbiff med rödvinssky, semitorkad tomat, rotselleripuré & kryddig lammkorv - 280 kr

Desserter

2x ost på Saras fröknäcke, fänkålspollen & krusbärsmarmelad - 95 kr

Jordgubbsorbet med vitchokladkräm, jordgubbar & kaffebönor  - 95 kr

Chokladterrin med timjansmarinerade björnbär samt citron & äppelsorbet - 95 kr

En gammal goding! Crème Brûlée - 65 kr

Gaffeln's tryffel. Smakerna förändras efter kökets välvilja - 35 kr

bild 2

Livets vatten

Alla har hört talas om henne, de flesta har pratat med henne & många känner henne. The one, the only: Vår egna Sara ”Polly” Larsson. Hennes kunskaper om whisky är utöver det vanliga och de smaklökar hon besitter tillhör toppskiktet i Sverige. 

Saras uppmärksamhet är uppdelad mellan hennes primära arbetsgivare, High Coast Distillery, och hennes livs kärlek, En Gaffel Kort på Maritim. 

Vi har nöjet och förmånen att kunna erbjuda våra gäster en provning utöver det vanliga. Hon tar er igenom High Coast´s historia och deras fantastiska utbud. Hennes kunskaper sträcker sig självklart bortom Höga kustens väggar 

Vi rekommenderar er att kontakta oss med era önskemål så arbetar vi tillsammans för att göra er provning till briljans. 

För er som inte riktigt känner till High Coast så som vi gör så bad vi dem skriva ihop en liten beskrivning. Läs och njut: 

”På den 63e breddgraden, i norrländska Ådalen, på en udde i älven där grusvägen tar slut ligger ett av världens nordligaste whiskydestillerier. Inne i värmen bakom det gamla kraftverkets väderbitna tegelfasad pågår en ständig jakt på detaljer. Inget ska lämnas åt slumpen.

Platsen i sig är inget undantag. Den norrländska naturen, Ångermanälvens iskalla vatten, bistra vintrar och ljumma sommarnätter sätter oavbrutet sin prägel på vår whisky. Lägg därtill kunskapen och passionen hos oss som jobbar här och du får ett destilleri i världsklass.”. 
 

bild 3