Restaurang

En gaffel kort - som en kvarterskrog ska vara

I vår restaurang på en gaffel kort har vi det mysigt året om. På en gaffel kort ska man träffas utan pretentioner oavsett var man varit. Vår miljö är baserat på vårt motto ”Kom som du är, gå som du blitt”. Vi vill att alla våra gäster är öppna för gemytlig diskussion med såväl sina respektive men även vår personal.

Se om något faller dig i smaken på en gaffel korts meny

När sommaren kommer öppnar vi upp vår uteservering, vackert belägen med utsikt över stadens hamn, och även våra öppettider. Håll utkik efter mer information på vår hemsida och sociala medier.

Boka bord i restaurangen?

Klicka Här!

PS. Bokningen är ej defintiv förrän bekräftelse mottagits ifrån En Gaffel Kort

Restaurangens öppettider

Måndag - Fredag, 12.00 - 14.00
Måndag, 17.00 - 20.00
Tisdag - Lördag, 17.00 - 21.00

För våra yngsta gäster

Alla rätter på vår meny kan fås i barnportion till ett reducerat pris. Vi har dessutom:

Pasta med köttfärssås – 85 kr

Pankofriterad rödspättafilé med remoulad – 85 kr

Dagens lunch v.37

100 svenska riksdaler
inkl. salladsbuffé, bröd, vatten, kaffe

Måndag
Stekt sill med brynt smör och rårörda lingon

Tisdag
Oxbringa med pepparrotssås och senapskål

Onsdag
Ångad sej med rödbeta, chili och kokosmjölk 

Torsdag
Gaffeln´s Lasagne

Fredag
Stekt kyckling med dragon och ris

Veckans Vegetariska
Risotto med bakad blomkål och svartkål

Kvällsmeny

Förrätter

En go j*kla kantarellmacka med lingon, dubbelgrädde & 24 månaders prästost - 115 kr

Rökt ål från Per i Brantevik med gravade pilgrimsmusslor, saltört & bakad citronkräm - 120 kr

Danny´s råbiff med krondillskräm, fläsksvål & sockerbeta från pappa Lars - 110 kr

Varmrätter

Kroppkakor på Karl-Johan svamp med pumpa, kantarell & en buljong på skogschampinjon - 255 kr

Gaffelns fiskgryta på tomat, rofrukter, krondill & räkor - 185 kr

Helstekt rödspätta, rödbeta, kapris, färskriven pepparrot samt brynt smör - 270 kr

Kalkon ballotine från Toftebo med timjansbakade morötter, jordärtskocka, tryffel & citronverbena - 270 kr

Fläskterrine från Karlfälts gård med griskinder från Iberico Bellota, skogschampinjon & picklade senapskorn - 265 kr

Desserter

2x ost på Saras fröknäcke, fänkålspollen & krusbärsmarmelad - 95 kr

Nyponglass med brynt smörkräm, körsbär, italiensk maräng & mandel  - 95 kr

Chokladmousse med en äppelterrine & tonkabönor - 95 kr

En gammal goding! Crème Brûlée - 65 kr

Gaffeln's tryffel. Smakerna förändras efter kökets välvilja - 35 kr

bild 2

Livets vatten

Alla har hört talas om henne, de flesta har pratat med henne & många känner henne. The one, the only: Vår egna Sara ”Polly” Larsson. Hennes kunskaper om whisky är utöver det vanliga och de smaklökar hon besitter tillhör toppskiktet i Sverige. 

Saras uppmärksamhet är uppdelad mellan hennes primära arbetsgivare, High Coast Distillery, och hennes livs kärlek, En Gaffel Kort på Maritim. 

Vi har nöjet och förmånen att kunna erbjuda våra gäster en provning utöver det vanliga. Hon tar er igenom High Coast´s historia och deras fantastiska utbud. Hennes kunskaper sträcker sig självklart bortom Höga kustens väggar 

Vi rekommenderar er att kontakta oss med era önskemål så arbetar vi tillsammans för att göra er provning till briljans. 

För er som inte riktigt känner till High Coast så som vi gör så bad vi dem skriva ihop en liten beskrivning. Läs och njut: 

”På den 63e breddgraden, i norrländska Ådalen, på en udde i älven där grusvägen tar slut ligger ett av världens nordligaste whiskydestillerier. Inne i värmen bakom det gamla kraftverkets väderbitna tegelfasad pågår en ständig jakt på detaljer. Inget ska lämnas åt slumpen.

Platsen i sig är inget undantag. Den norrländska naturen, Ångermanälvens iskalla vatten, bistra vintrar och ljumma sommarnätter sätter oavbrutet sin prägel på vår whisky. Lägg därtill kunskapen och passionen hos oss som jobbar här och du får ett destilleri i världsklass.”. 
 

bild 3