Om oss

Vi finns i vackra Simrishamn – hjärtat av Österlen

Hotellet och krogen en gaffel kort på Maritim bjuder in dig till en mysig och hemtrevlig atmosfär. Hos oss kan du bo i våra ombonade rum för en skön natts sömn. På krogen en gaffel kort där fokus ligger på en skön avslappnad atmosfär avnjuter man vällagad, smakfull mat med inslag av det bästa Österlen har att erbjuda. När sommaren kommer öppnar vi upp vår uteservering vackert belägen med utsikt över stadens hamn. Vi har fjorton hotellrum, många med utsikt mot hamnen och havet. Rummen är fördelade mellan huvudbyggnaden och den intilliggande vackra Tullhusbyggnaden. Samtliga rum är ljusa med sköna sängar och personlig inredning, alla rummen har TV, Wifi och kaklade badrum.

Vi som driver hotellet och krogen En Gaffel Kort på Maritim sedan i maj 2023 är Patrik Nordkvist och Patrik Frödén.

– Patrik Nordkvist som är uppväxt i Örnsköldsvik och tog sina första steg på restauranggolvet som 16-åring och har sedan dess arbetat på hotell och restauranger främst i Norrland.

– Patrik Frödén som kommer från de värmländska skogarna, närmare bestämt Munkfors började 1992 på ett hotell i Karlstad och har sedan dess arbetat på hotell i Karlstad och Stockholm.

Allt började 2017 när vi besökte Österlen för första gången och förälskade oss i det vackra landskapet och närheten till havet. Vi har sedan dess återkommit regelbundet genom åren och nu har drömmen som grott under alla år blivit till verklighet, att få bo och verka på vackra Österlen.

Vårt mål är att ni som gäster hos oss ska få en trivsam, avkopplande och minnesvärd upplevelse med personlig service. 

Till En gaffel kort på Maritim ska man längta tillbaka och hit är alla välkomna. 

Patrik & Patrik